erste

Nintendo 3DS XL Super Smash Bros edition adalah console pertama yang gue punya dan beli sendiri. Hehe

sedari kecil sesungguhnya suka main game, tapi karna saat itu keadaan finansial orangtua belum bagus, dan console pada adalah kebutuhan yang super tersier, jadi ya gak dibeliin. Sedih? Engga lah, gue tumbuh dan dibesarkan di lingkungan yang memiliki kecenderungan untuk make the most of what we have, jadinya hepi-hepi aja, lagipula saat itu masih anak-anak, man, I have a lotta activities other than that. Kebetulan ketika masih kecil, kata Mamah-Papah, gue adalah anak yang hiperaktif, jadi ya……

Oke lanjut

Beli 3DS ini bisa terwujud karna kerja di Start up IT consultant  yang saat itu lagi tenar2nya, selain ada peningatan pemasukan (iyalah), pergaulan gue pun mulai terbentuk, berteman dengan manusia-manusia yang lebih menyukai hal lain selain interaksi sosial, sukanya kerja, atau baca atau main game atau apapun asal bukan interaksi sosial.

Jadi, kami (self-proclaimed), suka bersosialisasi dengan kondisi: topiknya ga jauh dari a) Perkembangan Teknologi, b) gosip seputar IT-Start up, c) kerjaan, d) anime, e) manga, f) becandaan receh, g) game (all-about) dan ngobrolnya gak lama2, jadi kita ga invade privasi masing2 (sesungguhnya ini asumsi gue pribadi sih)

Nah poin g* terjadi ketika temen main ‘Bravely default’ di kantor, dan gue pun dengan bangke nya menggangu dia sambil bilang “boleh minjem ga?”

Untung orangnya baek, wkwkkw, dipinjemin. I was like (daaang, this is awesome!), long story short gue tergoda untuk menghamburkan gaji buat beli console yang super adiktif  ini.

Ngobrol lah gue sama pacar (yang sekarang jadi suami tersayang mwah mwah), diapun mendukung buet beli console, tapi dia bilang survey harga aja dulu, nah kita sempet survey ke berbagai tempat setelah ngobrol-ngobrol tentang beli 3DS, trus gue ke-hooked ama Drakuli, yang sekarang menjadi toko game paporit diriku numero uno.

Seperti biasa, gue engga sabaran kebanyakan napsu, jadilah gue beli 3DS ga nunggu lama-lama. Game pertama gue adalah “The legend of Zelda: A Link between worlds”, suami kesayangan lah yang rekomen, and that was the best recommendation ever, as we all know, Zelda game adalah game terkeren sepanjang masa (at least for me personally). Maacim lagi mein Mann… ich liebe dich

Apalah gue tanpa dia kannnn

Suami ngetawain banget sih saat itu, soalnya gue sempet bilang “Belinya nanti aja, bulan depan” taunya napsu ambil alih diri ini (seperti biasanya), makannya pas kemarin ada hasrat beli 2DS XL, dia yakin juga gue ga akan bisa nunggu sebulan. Hehe hehe hehe

Advertisements

hylian

this is the story about how I got my new Nintendo 2DS™XL Hyilan Shield edition. Not interesting, I know, but I’ll blab about it anyway because ⎼other than it’s not interesting⎼ why not?

first of all, I’ll answer the question before anyone asks, yes, I already have the Nintendo 3DS™XL Super Smash Bros edition, and yes, it is still working hella fine and smooth and have a few digital games in it. It’s perfect… until I read that Nintendo will release the new Nintendo 2DS™XL Hyilan Shield edition

the new Nintendo 2DS™XL has been around for about 1 year (or more), according to wikipedia it was released in Australia and New Zealand on 15 June 2017, in Japan and South Korea on 13 July 2017, and in North America and Europe on 28 July 2017.

and yeah, I know that it will came out around that time since Im in love with Nintendo,  I always follow the news. so why didn’t I bought it earlier?

well, here’s the thing about me buying things. I didn’t see why would I want that, honestly, I mean even I didn’t buy the new Nintendo 3DS™XL, although, I will if.. (we’ll get there in next post)

I mean, if my current console is still working fine, I really don’t see why should I buy the almost same stuff with more or less same functionality just in a different model. I saw the news about new Nintendo 2DS™XL, it comes with a different style and thinner and it basically the new Nintendo 3DS™XL only without the 3D ability (obviously), it is stylish, less heavy, and also cheaper, so it is a really good deal.

I already have the older model, so I thought I wouldn’t buy it, there’s a lotta temptation to buy the newest model, but I kept it, hello, im an adult, I can differentiate which one is necessary and which one is not.

but not so long, until I’ve read that Nintendo will release Zelda edition and it’s the new Nintendo 2DS™XL Hylian Shield edition (oh my goodness) with pre-installed game : the Legend of Zelda – A Link between worlds (it was also my first game on my Nintendo 3DS™XL, so it’s kinda cute if my second 3ds/2ds family has the same first game. Cheesy. I know) , it said that it will come around July 2018, and so my head full of it ever since.

I live in Indonesia, I know for sure that it will come pretty much later here and probably a bit pricey, but who cares? For so long I kept the desire to buy almost every Zelda theme hardware(s) because I already have the regular edition, so I barely have any reason to buy the Zelda special edition

I’ve checked on ebay, it was still on pre-order, and the price was REALLY high, I mean, HIGH, so I checked to the local e-commerce, it was still on pre-order too. Im not a fan to pre-order stuff (unless a certain something), because its uncertainty and I honestly don’t really know the seller, so for the sake of safety, I did not pre-order it.

until last week (more or less), I’ve checked the website of a particular game store, and it shows the beauty, it shows the mighty new Nintendo 2DS™XL Hylian Shield edition, and it was freaking me out. I stumbled into a well of thoughts, should I buy it? Should I not? I want to buy it really bad, but that particular game store is kinda far from home, so I checked my fav game store website (the one that closer from home), and I saw no sign of new Nintendo 2DS™XL, but if I didn’t buy it, it will probably sold out immediately. gee. what should I do?

my husband knew about it and said “Just buy it” and I was like “mmm ok, next month?” then he looked at me and he was smirking! He knows me too well, he knows that I couldn’t hold the temptation to buy it right here right now. But I tried my best, I held it.

a week later, I visited my favorite game store website, I saw it! The new Nintendo 2DS™XL Hylian Shield edition is available there! Oh Gosh I wanted it so freakin bad. I saw my husband smilin at me and he said “Let’s go to the game store”, and I was like “Ok, but I will not buy it now, if we go to the game store, we  will only buy PES 2019”

my husband laughed (he knows me too well)

we both know what would happen, he knew I couldn’t wait. So then we went to the game store, and he bought me the new Nintendo 2DS™XL Hylian Shield edition without any hesitation. Im so happy, super excited and feel blessed. It may sounds exaggerating but I really do feel that way. for a fan like me, it really means a lot.

I can never thank him enough. Ich liebe dich mein Mann :*

update

yep,
udah lebih dari setaun ga ngantor, so how does it feel? sesungguhnya pewe banget sih, sempet kangen kemarin-kemarin, tapi setelah hit the sudirman road on the weekday while the sun still up, owh Mannnnnn, I was like “this is 1/16 of the reason i just want to call it quit”

next.

masih inget sama cita-cita jadi penulis, I tried, I swear, tapi gila mentoknya ga kira-kira, kebiasaan waktu kerja, udah ada to-do list apa aja yan harus di-research, apa aja yg harus dikerjain, keliatan masalah yg bakalan dihadapin apaan, udah bisa prediksi konflik di kantor kira-kira gimana.

dulu sempet bilang bahwa penghalang gabisa nulis panjang adalah list kerjaan yang super demanding, tapi setelah resign, ternyata masih mentok juga. sh*t

tweets

Social media is scary for those who are not ready, I read it somewhere and as the tweets go, people tend to try to impress others by bragging on Social medias at the level of faking. Instagram seems to be that one platform that makes (most) people do that.

What’s wrong?
I don’t know, but people have these tendencies to feel “Im happier than you” – “I’m richer than you” – “Im smarter than you”

I know some people that’s trying so hard, like they don’t have the money but yet the travel just to have a good pic on Instagram,

I sometimes (mostly when Im bored) stalking to an old friend of mine on instagram, and why is that?
it’ because her page is AWESOME, I mean, some kinda comedy probably? or self destruction mode? Well, her page literally destroys her reputation, but I think she thought it as a cool thing, but again, I don’t really know. It’s becoming a hot issue within my small circle of friends, we’re asking “Why did she does that?” all answers leads to “Probably she wants everybody to see her as a coolest/happiest person”

yap, that’s probably it.
but again, it’s me on a boring mode at the level of “Stalking an old friend” haha

I want to tell her not to do that, but who am I anyway to go into someone else’s backyard. so, let me just sit here and enjoy the instagram stories.

so shallow rin, so shallow.

come on, we all need our shallow time, sometimes.

eins

So I was having a really different routine lately, not going to office any longer, but went to eine Sprachkurs instead. It was fun, I’ve met a lotta different and exciting people, and too, they were kind. Loving them so much, a few people will fly to Deutschland first than another, but we’re still keeping in touch, because we’re friends, even without us knowing. I don’t realise myself that I slightly attached with each of them , I was like… wow we’re friends! woof woof!

Thank you, Freunde! Will miss you a lot, please please stay in touch,

you guys are amazing!

(not a) Vampire

Hampir tiga bulan pengangguran! Never thought I’ll enjoy it this much. Beneran gak pernah merasa bosen, karna tetep ada kegiatan sih, macam les, nulis, dll.

Gak berangkat ke kantor somehow bikin kangen, kangen meeting, kangen tenggelam di dunia IT Jakarta yang gosipnya banyak banget, kangen merindukan makan siang, kangen gak perlu mikirin apa yang harus dilakukan hari ini, karna kalau lagi kerja, permasalahannya ada banyak, thus made me thinking of what should I do for tomorrow, jadi gak pernah bingung harus ngapain untuk membangun diri sendiri, kangen juga sama jalan Sudirman yang macet parah.

Belajar menulis bukan hal yang mudah, apalagi komitmen untuk menulis cerita panjang, kyaaaaaa, hal tersulit di sini adalah disiplin, disiplin, dan disiplin. Belum lagi punya suami yang juga doyan baca, rasanya jadi minder kalau tulisan di review, hehe. Lama banget gak nulis, somehow jadi mulai lagi dari awal untuk mengumpulkan Mojo yang sempet terlupa, so wish me luck. 

Anyway, kemarin waktu di Goethe, ada anak Goethe (yah lupa namanya) yang nanyain ke diriku dong “Cici Masih SMA atau udah Kuliah?”

I know right!

I look a lot younger than the actual anak Kuliah jaman sekarang (lah PD). hahaha I was thanking her for the compliment, and then I hugged her.

Kemudian ngobrol lah sama suami, I was so proud saying that I look so young and made me curious if I’m a Vampire that never gets old! Eh kamudian suami bilang gini:

“Emang ada Vampir yang Ndut?”

ngegosip mahal

kaki ini pegel sekali. 1 oktober kemarin abis ikutan “Colour Run” 5km. iya. yang ceritanya lari 5km terus dilemparin tepung jagung berwarna.

dulu gue adalah salah satu manusia yang bilang “Masa Lari aja bayar? siapa sih yang mau?” dan ternyata gue jadi salah satu orang yang bayar 240k buat lari 5km. Sempet mikir it’s such a waste of money sih pas mau daftar, tapi ternyata racepack nya lumayan, dapet kaos + kacamata (selebihnya ga reusable).

gue pun musti bersyukur karna ternyata masih dikaruniai temen gak waras d dunia ini yang mau diajakin bayar buat lari. hehe, temen dari SMA, namanya Tyas ama Bekti, kalau ga sama mereka mungkin boring kali.

pas daftar sih niat banget dalam hati ini (cciyeh) mau lari, tapi pas hari H, agaknya niatnya mulai menyusut, dari yg pengen olahraga, jadi beralih ke Gosip! hahahaha, jadi lah ajang “Lari” itu jadi ajang jalan kaki sambil nge gosip dan dapet medali. warbyasa lah.

gue termasuk yg payah sih, padahal cuman jalan sambil nge gosip, tapi kok rasanya 5km jahuh juga yahhhhh, baru jalan bentara, gue nanya ke etmen gue

” ini udah satu kilo belom yah”

“ini udah setengahnya belom yah”

“gaes, masa ada yang nge bubur sih kan belum finish” (padahal pengen)

“gaes, dapet minum haratis gaes”

color run seru sih, bikin bangun pagi, loncat2 pas finish (plus foto2), ketawa gara2 ada yg pake rok balerina yang membuat gue berpikir ulang… ini acara lari atau lagi comic con? foto-foto, panas-panasan, ngeliatain couple yg ikutan color run terus mereka cium-cium pas foto, agak geli sih liatnya, tapi gue tetep liatin karna gue mah kepoan. wkwkwkwk

dan, the Gossip was totaly worth it, hahahah (salah fokus)